Со Меѓународен турнир одбележан јубилејот 20 години Колибри

Успешен Меѓународен турнир во кошарка „ 20 Години КК Колибри “ во категорија : девојчиња и момчиња, генерации М12, М14 и М16 кој се одржа во Охрид. 

На едно место беа собрани 200 ( двеста ) деца од Р. Србија, Албанија и Македонија. Најуспешни во своите категории беа екипата на Нова Варош од Србија У 16 – жени, во конкуренција У14 жени – првото место го освои екипата на МЗТ – Скопје, во категорија У 14 мажи , првото место припадна на екипата на Елите – Баскет – Албанија и прво место во  категорија У12 беше екипата на КК Колибри – Охрид. Во категорија младинци У16, пехарот припадна во рацете на екипата на Декса од Прилеп.

Посебен момент беше ревијалниот натпревар кој се одржа помеѓу старите членови на КК Колибри и Дел од тренерите на турнирот заедно со младинците на екипата на Декса – Прилеп.

Можно е да е слика од 2 луѓе, осветлување и текст

Овој турнир ги собра сите симпатии на учесниците и веќе со неговото свечено затворање започнуваме со припреми за следната сезона. Ние како клуб ќе се насочиме овој турнир да постане традиционален и да биде спортска увертира во летната туристичка сезона.

Посебна чест и задоволство  ни претставуваше подршката од Општина Охрид, од нашите спонзори и од родителите на нашите „ Колибрина “.
Најголема благодарност за тренерите Весна Балазоска Милошевиќ, Викторија Рибароска Лазароска, Исмаил Даут и Драгослав Лихванцев.
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани