Одлични резултати за клубот „Црн Дрим“ на Меѓународната регата во Војводина Опен

На големата меѓународна веслачка регата – Војводина Опен што се одржа на 01 и 02.07.2023 год. на Паличко Езеро , со учество на екипи од : Србија , Турција , Бугарија , Унгарија и Македонија со вкупно 22 екипи , веслачите на ВК Црн Дрим – Струга постигнаа забележителни резултати , при што треба да се истакне големиот успех на младата Ана Прентоска , која во дисциплината скиф за пионерки на 1000 метри го освои одличното второ место и сребрениот медал , додека во дисциплината скиф за сениорки Елена Столеска во силна конкуренција избори пласман во финалето каде го освои шестото место .

Останатите натпреварувачи кои достојно ја претставија нашата држава беа :
-Климентина Стојмилоска , Христијан Китаноски , Никола Мариноски , Александар Хиохи , Вања Кукунеш , Андреј Симоновиќ , Цвете Димоски , Леон Шутиноски предводени од тренерите Игор Скепароски и Марјан Влаќески.
Можно е да е слика од 3 луѓе и езеро
Можно е да е слика од 2 луѓе
Извор Спортпрес
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани