Почнува „Вевчанско лето“ – 2023

Почнува „Вевчанско лето 2023“. Организаторите најавуваат богата културна програма.

-Во периодот од 19 јули до 31 август, и оваа година во Општина Вевчани ќе се организира манифестацијата „Вевчанско лето“, манифестација која има за цел да го збогати културното живеење во Вевчани во летниот период. „ Вевчанското лето 2023“ изобилува со богата соджина прилагодена за сите генерации и возрасти, предвидени се театарски претстави, музички програми, спортски настани, уметнички изложби.
Вевчанското лето е под целосно покровителство на Општина Вевчани, поддржано во рамките на програмата за финансирање на проекти од локален интерес во културата за 2023 година, инфомираат од општина Вевчани.

Можно е да е слика од текст

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани