Со концерт синоќа започна „Вевчанско лето 2023“

Синоќа  на плоштадот Вевчани со концерт на музичката група Лугер и дуото Викторија и Алмир се отвори “Вевчанско лето 2023”

Можно е да е слика од 2 луѓе, звучник, осветлување, саксофон и толпа

Манифестација која има за цел да го збогати културното живеење во Вевчани во летниот период. „ Вевчанското лето 2023“ изобилува со богата соджина прилагодена за сите генерации и возрасти, предвидени се театарски претстави, музички програми, спортски настани, уметнички изложби.
Вевчанското лето е под целосно покровителство на Општина Вевчани, поддржано во рамките на програмата за финансирање на проекти од локален интерес во културата за 2023 година, инфомираат од општина Вевчани.

Можно е да е слика од 2 луѓе, музички инструмент и текст

Можно е да е слика од 4 луѓе, виолина, кларинет, звучник, труба, саксофон, хармоника и гитара

Целата програма:

Можно е да е слика од текст

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани