Градоначалници од Молдавија во посета на општина Струга

Неколку градоначалници од Република Молдавија, деновиве во посета на општина Струга.
Во општина Струга,  во работна посета градоначалници од Република Молдавија, како дел од проект за развој на бизнисите.
-„Градоначалникот на општината, Рамис Мерко, им посака добредојде на градоначалниците на овие молдавски општини: Купчини, Сорока, Страшени, Леова, како и менаџерот на ГИЗ од оваа земја и управителот на Економската зона од Комрат, Молдавија. На оваа средба учествуваше и претставникот од Технолошко индустриската развојна зона (ТИРЗ), за делот од Струга. Целта на посетата беше информативна, имено, да се разбере како функционираат бизнисите, со акцент на оние од економската зона, или она што се нарекува “Business Friendly Municiplaities and Communities”, информираат од општина Струга.
Можно е да е слика од 10 луѓе и луѓе студираат
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани