Нуркачите го чистеа дното на езерото кај село Радожда

Приближно 40 подводни ентузијасти од Струга, Охрид, Тетово, Скопје, Кавадарци, Белград, Битола и Штип на иницијатива на нуркачките клубови Норкач и Скаут од Струга се собраа во с. Радожда и реализираа успешна Еко акција за чистење на брегот од Охридското езеро.

-„За жал, извадивме многу ѓубре, но остана уште многу повеќе и нашата заложба е оваа акција да ја спроведуваме и во следните години бидејќи Охридското езеро е одговорност на секој од нас!
Голема благодарност до сите учесници, како и до оние кои несебично не поддржаа во нашата намера“, пишуваат  од Diving.mk.

Можно е да е слика од 5 луѓе и чамец

Можно е да е слика од 3 луѓе, луѓе ловат риба, чамец, џет ски и текст

Можно е да е слика од 3 луѓе, луѓе ловат риба, чамец, езеро и текст

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани