Градоначалникот Пецаков оствари средба со италијанскиот амбасадор

Амбасадорот на Италија, Н.Е. Андреа Силвестри, оствари средба со градоначалникот Кирил Пецаков. Тие разговараа со туристичката сеозна и можноста за промоција на туристичката понуда на Охрид пред италијанскиот пазар.

Соговорниците взаемно се согласија дека пилот проектот за изучување на италијански јазик во основните училишта помина одлично и затоа се планира оваа година тој да се надогради.

Амбасадорот истакна дека ќе вложи напори за повторно активнирање на авиолинија од охридскиот аеродром до Италија.

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани