ФОТО: Охридските пензионери на масовен протест

Охридските пензионери наместо од Скопје поради немање материјални средстава а како што велат од сојузот им биле укинати автобусите повторно на протест но и овој пат од Охрид .Тие го кренаа својот глас и бараат линеарно а не процентуално зголемување на пензиите .

Нема достапен опис.

Нема достапен опис.

Подршка од раководството на здружението на пензионери не добиле и побараа нивна оставка.

Нема достапен опис.

Посочуваат дека едвај сврзуваат крај со крај со оваа стапка на инфлација со парите кои ги одвојуваат за лекови и храна им остануваат пари за само неколку дена .Пензионерите велат дека бараат пензии за живеење а не за преживување.

Нема достапен опис.

Пензионерите од Охрид велат дека не застануваат тука своите права преку протести ќе породолжат да ги бараат од надлежните институции.

Нема достапен опис.

Новинар Нина Аритоновска

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани