Се одржува првиот Пливачки митинг во Охрид

Утрово на градскиот базен Атина Бојаџи се одржува првиот Пливачки митинг во рамките на Ohrid Water fest.

Над 150 пливачи, од земјава но и  клубови од странство,  Република Србија,  Косово, Албанија и Велика Британија ги одмеруваат силите.

Прво место во дисциплината мажи 50 метри слободно 10 и 11 годишна возраст  освои охриѓанецот Кален Колески.

Нема достапен опис.

Крал 50 метри и помлади победници се Виктор Опетчески, Јован Кутаноски, Матеј Лазороски и Кирил Колески.

Нема достапен опис.

На митингот натпреварувачите настапуваат  во 8 различни дисциплини поделени во 6 возрасни категории. Натпреварувањето е организирано согласно правилата на Националната пливачка федерација (НПФ), LEN и World Aquatics.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани