Започнува зимско сметање на времето

Започнува зимското сметање на времето. Ноќта меѓу 28 и 29 октомври, стрелките на часовникот ќе треба да се поместат за 1 час назад.

Ноќта помеѓу саботата и неделата, односно меѓу 28 и 29 октомври почнувa зимското сметање на времето, што значи дека во три часот по полноќ стрелките на часовникот ќе се поместат еден час наназад.

Колку за потсетување, според актуелните закони во Македонија зимското сметање на времето секогаш започнува последниот викенд во октомври, и трае до последниот викенд на март.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани