Во посета на Општина Охрид учениците и професори од Белгија, Шпанија и Турција

Во рамките на програмата Еразмус, што вклучува размена на ученици и работа на заеднички проекти од различни земји во Европа, денес во посета на Општина Охрид беа учениците и нивните...

Ја истепал медицинската сестра, откако му забранила да пуши во струшката болница

52-годишен жител на Велешта нападнал медицинска сестра на Одделот за хирургија и ја клоцал во стомак. Сестрата го предупредила дека не смее да пуши цигара во болнички ходник бидејќи е...

Во охридската болница се одржа симулација за мозочен удар

Во охридската болница се одржа симулација за мозочен удар. Активноста за симулација на мозочен удар е заедничка иницијатива поддржана од ,,Angels initiative" https://www.angels-initiative.com/ глобална заедница на центри за мозочен удар...

Се изведува нова водоводна линија во населбата Рача

Екипи на ЈП „ВОДОВОД“започна со изведба на нова водоводна линија во населбата Рача. Со цел да се обезбеди навремено и квалитетно водоснабдување на жителите, се поставува цевковод од полиетиленски материјал,...

Избрани добитниците на ученички и студентски стипендии

По претходно распишан Конкурс за доделување на стипендии за ученици од основните училишта во општина Охрид за учебната 2023-2024 година; Конкурс за доделување на стипендии за ученици од средните училишта во општина...

ВИДЕО: Интензивни градежни активности за реконструкција на ул. „Гоце Делчев“

Градежните активности за реконструкција на улицата „Гоце Делчев“ се одвиваат интензивно и по утврдена динамика. -Во моментов ЈП „Нискоградба“ работи на изградба на атмосферската канализација во должина од 1200 метри....
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани