Две охридски училишта добија опрема од GLOBE програмата на министерството за животна средина

ООУ „Христо Узунов“ и ООУ „Кочо Рацин“ добија опрема од GLOBE Програмата имплементирана од Министерството за животна средина и просторно планирање, која е во насока на глобалното учење и набљудување...

Ер Србија од јуни лета Охрид Белград

Српскиот национален авиопревозник, Ер Србија од јуни годинава ќе ги обнови летовите меѓу Белград и Охрид, известува ТАВ Македонија, аеродромскиот оператор на Меѓународниот Аеродром Скопје и Аеродромот Св. Апостол Павле...
Заврши реконструкцијата на санитарните јазли во ОУ ,, Братство и единство " Лескајца. Наша замисла е постојано инвестирање во образовните институции на територија на Општина Охрид . Во таа насока...

ВИДЕО интервју: НП Галичица работи за зачувување на универзалните вредности на паркот

НП Галичица работи на заштита на природните вредности на паркот. Со низа проекти и активности се работи на зачувување на универзалните вредности и  статусот на Унеско. Во прилог видео интервју...

Одржана дваесет и втората седница на Советот на општина Охрид

Денес Советот на Општина Охрид, ја одржа дваесет и втората седница, прва во оваа година. На дневен ред доминираа точки за работата на јавните претпријатија и одлуките за урбанистичко-планските документации...

Советникот Нефи Усеини поднесе оставка

Советникот од  ДУИ Нефи Усеини поднесе оставка од советничката функција. ,,Да,ја поднесов оставката до Советот,поради лични причини воглавно презафатеност со обврски надвор од функцијата советник",рече  Нефи Усеини. Оставката е поднесена...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани