Се гради канализационата линија Трафо- Смолејца во Вевчани

Течат градежните активности на канализационата линија Трафо- Смолејца во Вевчани. На половина сме со градежните активности околу изградбата на канализационата линија Трафо-Бубаној-Смолејца, информира градоначалникот на Вевчани Спасе Кочоски.

Општина Вевчани и идната година ќе реализира бројни проекти

Непосредниот контакт со донаторите, квалитетот и квантитетот на подготвени и аплицирани проекти секогаш даваат резултати. За новата буџетска година обезбедени се средства за реализација на неколку проекти: . Реконструкција (бетонирање)...

Се асфалтира последната делница од проектот „Шопев мост“ во Вевчани

Асфалт и на последната делница од локалната улица до Здравствен дом Вевчани. Денес се асфалтира третата и последна делница од локалната улица "Шопев мост - Здравствен дом Вевчани". Со овој...

Почнува асфалтирање на влезот на Вевчани од Октиси

Подготвено  за асфалтирање на третата и последна делница од проектот "Реконструкција на локална улица "Шопев мост - Здравствен дом Вевчани". Со оваа делница го проширивме максимално и влезот во Вевчани...

Учениците од ООУ „Страшо Пинџур“ во посета на општина Вевчани

Учениците од IV одделение при ООУ "Страшо Пинџур" од Вевчани, во посета на општина Вевчани. Ги прими градоначалникот Сапасе Кочоски. Разговаравме за надлежностите, правата и обврските на градоначалникот и општинската...

Градоначалникот Кочоски на увид на градежните работи

Градоначалникот на Вевчани, Спасе Кочоски на увид на градежните работи. -Започнавме со градежни активности за реконструкција на преостанатиот дел од канализационата линија Трафо-Бубаној-Смолејца. Воедно ги известуваме граѓаните кои живеат на...

Општина Вевчани изработува техничка документација за реконструкција на повеќе локални улици

Општина Вевчани изработува техничка документација за реконструкција на повеќе локални улици. Покрај градежните работи за изградба и реконструкција на клучната сообраќајна инфраструктура на општина Вевчани континуирано работиме на обезбедување на...

Привршува проектот реконструкција на улица Шопов мост- Здравствен дом Вевчани

Привршува проектот реконструкција на улица Шопов мост- Здравствен дом Вевчани. -Внимаваме на секој детал, дел од проблемите и пречките со кои се соочуваме при реконструкцијата на оваа улица ги решаваме...

Едукативни трибини посветени на женското здравје

Редовните прегледи клучни за женското здравје, беше истакнато на едукативните трибини, организирани  од аптеките Виа Фарм во Охрид и Вевчани. Трибините на кои предаваше познатиот радиолог од Вевчани д-р Жарко...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани