Нова збирка песни „Јас, отоидов“ на вевчанскиот поет Мишо Китаноски

Неодамна во издание на најстарото македонско списание за литератур, култура и уметност „Современост“од Скопје, излезе новата збирка песни со наслов „Јас, отоидов“ од вевчанскиот поет Мишо Китаноски. Тој во поговорот...

Ќе се тампонира пристапен пат до земјоделското земјиште во Вевчани

Унапредувањето на инфраструктурата за пристап до земјоделското земјиште е еден од главните приоритети на општина Вевчани. Минатата година се изврши расчистување на пристапни патишта до земјоделското земјиште во атарот на...

И без поддршка на владата, Вевчани реализира уште едно успешно карневалско издание

Општина Вевчани и без поддршка на министерството за култура успеа по втор пат да реализира успешно издание на Вевчанскиот карневал. Од минатата година министерството не одвојува финансиски средства за карневалот...

ВИДЕО: Почна карневалското лудило во Вевчани

Во падините на Јабланица започна карневалското лудило. Вевчани денес наликува на слободен театар без граници со многу хумор и сатира. Зурли, тапани, стотици маски продефилираа низ вевчанските улици. Покрај традиционалните...

Сите патишта водат во Вевчани, почнува Вевчанскиот карневал

Деновиве сите патишта водат кон Вевчани. Се е подготвено за Вевчанскиот карневал, а најмалата општина во земјава ги чека бројните гости. Карневалот ќе трае три денови 12, 13 и 14...

Кочоски: Вевчанските маски покажуваат какви не треба да бидат луѓето

И годинава Василичарите од Горна и Долна маала, покрај со традиционалните маски на Глупи Август, Зетот и Невестата и Ѓаволите, ќе продефилираат и со останатите маски со кои ги исмеваат...

Богата музичка програма на Вевчанскиот карневал годинава

Се‘ е подготвено за Вевчански карневал – најпознатиот бренд на Македонија, што традиционално ќе се одржи од 12-ти до 14 Јануари.Ќе настапат Ласт Експедишн, Брука, ФИЦ и Д' ИНВИЗИБЛ, ДНК,...

Вевчани се подготвува за Вевчанскиот карневал

Вевчани се подготвува за Вевчански карневал – најпознатиот бренд на Македонија, што традиционално ќе се одржи на 12-ти, 13-ти и 14 Јануари. Музичката програма за овогодинешното издание на Вевчанскиот карневал...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани