Осмомартовски концерт со светскиот тенор Федерико Сера во организација на „Охридско лето“

По повод 8 Март, Денот на жената, во организација на НУ „Охридско лето“ ќе се одржи концерт  со светски познатиот тенор Федерико Сера од Италија во придружба на пијанистот Антонио...

Недела за борба против ракот- Раната детекција зпасува живот

Посветени на своите активности во Здравствено-превентивната дејност, а во рамки на одбележувањето на Неделата на борба против ракот од 1-8 март, под мотото „Раната детекција спасува живот“, Црвен крст Охрид...

Во посета на Општина Охрид учениците и професори од Белгија, Шпанија и Турција

Во рамките на програмата Еразмус, што вклучува размена на ученици и работа на заеднички проекти од различни земји во Европа, денес во посета на Општина Охрид беа учениците и нивните...

Во охридската болница се одржа симулација за мозочен удар

Во охридската болница се одржа симулација за мозочен удар. Активноста за симулација на мозочен удар е заедничка иницијатива поддржана од ,,Angels initiative" https://www.angels-initiative.com/ глобална заедница на центри за мозочен удар...

Пуштена во употреба инклузивна соба во училиштето во Лескоец

Пуштена во употреба инклузивната соба  во училиштето „Ванчо Николески“ во село Лескоец. Овој проект во  голема мера може да помогне за давање поддршка на ученици кои имаат потреба од тоа....

Се изведува нова водоводна линија во населбата Рача

Екипи на ЈП „ВОДОВОД“започна со изведба на нова водоводна линија во населбата Рача. Со цел да се обезбеди навремено и квалитетно водоснабдување на жителите, се поставува цевковод од полиетиленски материјал,...

Избрани добитниците на ученички и студентски стипендии

По претходно распишан Конкурс за доделување на стипендии за ученици од основните училишта во општина Охрид за учебната 2023-2024 година; Конкурс за доделување на стипендии за ученици од средните училишта во општина...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани