Еколошка иницијатива, се чистеа рекреативните патеки околу Пештани и Елшани

Еколошка иницијатива, се чистеа рекреативните патеки околу Пештани и Елшани. -Со цел да се поттикне месното население и сите љубители на природата правилно да се грижат за истата, членовите на...

Летната сезона нови летови и нови авиолинии

Летната сезона носи нови летови и нови авиолинии од домашните аеродроми. Германскиот авиопревозник „Луфтханза“ од 23 април ќе почне да лета на релација Франкфурт-Скопје-Франкфурт, со десет летови неделно. Хрватскиот авиопревозник...

Се обележуваат пешачко рекреативните патеки

Во рамки на акцијата за обележување на хоризонталната сигнализација, деновиве започна обележувањето на пешачко рекреативните патеки. Се започна со обележување на пешачката патека крај каналот Студенчишта, а наредните денови се...

МВР за граѓаните – заедница, доверба, одговорност“, превентивна активност на СВР Охрид

СВР Охрид, денеска на Градскиот плоштад „Св.Климент Охридски“ во Охрид ја спроведе заедничката кампања на МВР и Македонскиот полициски синдикат „МВР за граѓаните - заедница, доверба, одговорност“. Целта на овој...

Невладините: Ниту локалните, ниту државната власт не ги спроведуваат препораките на Унеско

Во февруари годинава, измина рокот за спроведување на препораките на Унеско, дадени од Реактивната мисија, за Охридскиот регион да не се впише на „црната листа“ - светско наследство во опасност....

Се одржа Саемот за вработување во хотелско туристичкиот сектор

Средношколците и студентите кои бараат сезонска работа, имаа можност да се запознаат со понудата на дел од хотелите на охридско-струшката ривиера и да стекнат драгоцено искуство  работејќи некоја од професиите...

Промовирана книгата „Славе Ѓорѓо Димоски во книжевната критика“

Општина Охрид, како издавач, заедно со авторот, професор д - р Димитар Пандев, денеска во Охрид, пред големиот аудиторум во свечената сала на локалната самоуправа, ја промвираа книгата „Славе Ѓорѓо...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани