Активистите се погласни: Струга не ги спроведува препораките на Унеско

Урбанизацијата, дивоградбите и загадувањето се најголемата закана Охридскиот регион од заштитено подрачје под УНЕСКО, да се најде на листата на светско наследство во опасност. Активистите се погласни општина  Струга не...

Струшката нефрологија доби апарат за мобилна хемодијализа

Специјализираната болница за нефрологија во Струга доби апарат за мобилна хемодијализа.  Апаратот е донација од семејството на Софија Огненова, пациентка која почина лани, а беше единствена во државата која правеше...

Кривична за родителите на повреденото 16 месечно дете од Струга

Родителите од Струга ќе одговараат за запуштање и малтретирање дете. Поднесена е кривична пријава за 16 месечното дете кое со тешки повреди беше пренесено во Специјалната болница Свети Еразмо Струга...

Саем за сезонско вработување во туристичкиот сектор во Охрид и Струга

Касарна Хаб  организира Саем за сезонско вработување во туристичкиот сектор во Охрид и Струга. Поканата се однесува на сите средношколци над 15 години и студенти кои бараат сезонска работа. -„Ова...

Тони рударски отпад го загадуваат Охридското Езеро од албанска страна

Тони отпад од стари  рудници , со тешки метали го загадуваат Охридското Езеро, од албанска страна кај Поградец. Испитувањата покажуваат присуство на тешки метали во езерската  вода, кои се штетни...

Џудо Клуб Дрим и Порака Нова од Струга развиваат инклузивна џудо програма со партнери од Србија и Романија

Од 9 до 14 февруари 2023 година во рамки на проектот Џудо за сите (Judo4All) поддржан од Европската Унија, се одржа Зимскиот интернационален и инклузивен џудо камп во Србија, Крагуевац,...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани