Охридската гимназија избрана за најдобро видео на конкурсот од Глобалната кампања за климатски промени

Охридската гимназија избрана за најдобро видео на конкурсот од Глобалната кампања за климатски промени. Како дел од Глобалната кампања за климатски промени на НАТО, беше распишан конкурс за изработка на...

Општина Охрид ќе ги субвенционира дефицитарните занаети

Согласно Програмата за поддршка на локалниот економски развој на општина Охрид за 2023 година,  општина Охрид објави јавен повик за субвенционирање на регистрирани занаетчии на подрачјето на општината. Предмет на...

Охрид домаќин на деветтата седница на Југозападен плански регион

Општина Охрид денеска беше домаќин на деветтата редовна седница на Советот за развој на Југозападниот плански регион. Со седницата претседаваше градоначалникот на Општина Охрид, Кирил Пецаков кој од оваа седница...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани