Охрид домаќин на 27-та Медитеранска конференција на ИПА

Во организација на Интернационалната полициска асоцијација-секција Македонија, ИПА регион Скопје и ИПА регион Охрид, од 17 до 19 јуни 2022 година во Охрид, ќе се одржи 27-та Медитеранска конференција на...

Денеска и утре посебни безбедносни мерки кај каналот „Студенчишта“

Секторот за внатрешни работи Охрид ги известува граѓаните дека од денеска до 17 јуни, поради реализација на петнаесеттата Конференција на началниците на Генералштабовите (НГШ) на армиите од балканските земји што...

Прекин на субвенционирањето на велосиппеди за 2022

Се известува јавноста дека поради целосно исцрпување на предвидените средства од буџетот на општина Охрид, се прекинува Јавниот Повик за субвенционирање на граѓаните на подрачјето на општина Охрид за купување...

Започна Меѓународниот натпревар на млади музичари „Охридски бисери“

Со пригодна музичка програма која се одржа во катедралната црква „Света Софија“ вчеравачер беше означен почетокот на овогодинешното издание на Меѓународниот натпревар на млади музичари „Охридски бисери“. (more…)
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани