Седмо издание на манифестацијата „Охридски поетски бисер“

Денеска во Црквата „Успение на Пресвета Богородица – Каменско“ започна меѓународната поетска манифестација „Охридски поетски бисер“ што се одржува по седми пат во организација на Здружението за литература и култура...

Се спушти завесата на 7-то издание „Вдиши театар“

Со беспрекорен, високо професионален настап на актерите од театарот „Инат“ од Ужице, на сцената во предворјето на црквата Св.Софија, беа спуштени завесите на седмото издание на Меѓународниот аматерски театарски фестивал...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани