Одвоени средства за доизградба на голф игралиштето во касарната

Министерот за локална самоуправа Милевски, на официјалниот фејсбук профил објави дека се одобрени 5.700.000 денари за изградба на голф вежбалиште во Охрид. Ова е прва ваква инвестиција во нашите туристички...

Амбасадорката на Швајцарија во посета на Охрид

Денес, Амбасадорката на Швајцарија Н.Е. Вероник Улман Марти, беше во посета на Охрид. Заедно со градоначалникот Кирил Пецаков, директорката на Центарот за развој на Југозападен плански регион Мирјана Лозаноска и...

Мојсова: Странските македонисти се најголеми амбасадори на Македонија

Во сите учесници на летните, а од минатата година и на зимските школи, како и во сите професори, предавачи, лектори, преведувачи, студенти кои ги изучуваат македонскиот јазик, литература и култура...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани