Дипломатите со пофалби за фестивалот ,,Охридско лето”

Традиционалните вечери на фестивалот „Охридско лето“ што досега се одржаа, Вечер на Европска унија, Српска вечер, Италијанска вечер и Француска вечер беа вистински празник за љубителите на културата.Концертите одржани во...

Во струшко фатени рибарски мрежи со 667 парчиња охридска белвица

Во струшко фатени рибарски мрежи со 667 парчиња охридска белвица. На 29.07.2022 во периодот од 01.00 до 15.00 часот од страна на полициски службеници од Полициската станица за граничен надзор...

Агенцијата за туризам и општина Вевчани потпишаа меморандум

Потпишан меморандум за соработка помеѓу општина Вевчани и АППТ. Во просториите на општина Вевчани градоначалникот Спасе Кочовски и директорот на АППТ Љупчо Јаневски потпишаа меморандум за соработка и дејствување во...

Во Ташмаруништа ќе се одбележи Илинден

Традиционално во струшко Ташмаруништа ќе се одбележи Илинден. Прославата на двата Илиндена ќе започне со полагање на свежо цвеќе на спомен-обележјата на паднатите борци во Илинденското востание 1903 и Народно-ослободителната...

Македонските уметници Ѓиновска-Илкова, Цуцковски и Светиева вечерва на „Охридско лето“

Македонските уметници Ѓиновска-Илкова, Цуцковски и Светиева вечерва на „Охридско лето“ Во црквата „Св. Софија“ вечерва со почеток во 21 часот ќе настапат сопранот Весна Ѓиновска -Илкова – сопран и тенорот...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани