Безобѕирно возење ќе се смета кривично дело

Ако возите под дејство на алкохол со концентрација од најмалку 1,50 г/промили во крвта, или возите под дејство на дроги, психотропни супстанции или прекурзори, или возите во забранет правец, претекнувате...

Маратонецот Марко Пејчиноски го започна осмото препливување

Пливачкиот херој Марко Пејчиноски од Охрид денес го започна осмото препливување на Охридското езеро. Овој пат релацијата е Заум - Охрид во должина од 18 километри. 16-годишниот Марко зацрта ова...

Комуналец со апел до жителите на Пештани, да паркираат совесно

ЈП Охридски Комуналец апелира до жителите на Пештани, да паркираат совесно за да може да се подигнува сметот. Со цел навремено собирање, транспортирање и депонирање на комунален отпад се известуваат...

Меѓународен турнир со воздушно оружје ,,Илинден-2022”

Отворен Меѓународниот турнир со воздушно оружје ,,Илинден-2022” на стрелиштето Бејбунар.Турнирот е дел од спортската традиција на нашиот град и дава голем придонес во неговата промоција како современ спортски центар. Охрид...

Мобилност: Туристичките центри да работат на развој на пристапен туризам

Архитектонските бариери остануваат едни од најгорливите проблеми со кои се соочуваат лицата со телесен инвалидитет. Движењето се колички по улиците им е отежнато,пристапот до вториот кат ,високите тротоари,рабниците на пешачките...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани