,,На пат тргнувај одморен” едукативни мерки на СВР Охрид

Под мотото „На пат секогаш тргнувај одморен“, Одделението за превенција при СВР Охрид и РСБСП ја спроведуваат превентивната кампања „Безбедно лето 2022“. За таа цел, полициски службеници на Граничниот премин „Ќафасан“...

Се одбележа Денот на органодарителството

Со делење едукативни флаери за подигнување на свеста денеска во Охрид беже одбележан Светскиот ден на органодарителството. Од Здружението „Храбро срце“, поддржано во својата хумана мисија од голем број медицински...

Македонска иновација за гаснење пожар на литиумски батерии победи на светски натпревар

Македонска иновација за гаснење пожар на литиумски батерии победи на светски натпреварДомашната компанија ВЕДА добитник на прва награда на меѓународен натпревар за иновации поддржан од Министерството за одбрана на САДПроизводот...

Дваесет и една година од потпишувањето на Рамковниот договор

На денешен ден во 2001 година беше потпишан Охридскиот рамковен договор, во претседателската резиденција на Водно во Скопје од страна на тогашниот претседател на државата Борис Трајковски, тогашниот премиер и...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани