Уреден тротоар во Далјан до Извидничкиот центар

Уреден тротоар во Далјан до Извидничкиот центар. Претходно во комуникација со жителите од оваа населба, местото беше детектирано како критична точка за движење на пешаци.Вкупната површина изнесува околу 1000 метри...

Наставните програми се готови, но учебниците ќе доцнат

Наставните програми се готови, но учебниците ќе доцнат во првите месеци од учебната година. На анонимниот конкурс дел од ракописите се избрани, но има и такви кои се со забелешки...

Почнува Богородичниот пост

Од денес за православните верници започнува Преображенски и Богородичен пост Богородичниот, односно Успенскиот пост настапува еден месец по празнувањето на Соборот на светите апостоли Петар и Павле, а пред големите...

Кајакарска авантура главна атракција во струшко

Расте интересот за активен туризам во струшко. Надвор од конвенционалниот, сонце и плажа, се повеќе туристи се заинтересирани за кајакарење, планинарење, велосипедизам. Веслање кајак, преку реката Црн Дрим до Глобочичко...

Охридската Гимназија домаќин на ученици и професори од 5 земји во рамките на Erasmus+

Во периодот од 4 до 8 април, во охридската Гимназија се одржа мобилност во рамките на Erasmus+ проектот “Let’s change the world with renewable energy” под раководство на професорките Надица...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани