Атлетска опрема за основните училишта во Охрид

Атлетскиот клуб „Охрид ТрчаТ“, денеска, донира атлетска опрема за сите основни училишта во градот. Донацијата се состои од сет атлетски реквизити (40 маркери, 2 топки за одделенци, 4 хулахопи, 25...

Заврши фестивалот „Пображење“

Синоќа на анфитеатарот во црквата Успение на Пресвета Богородица во Вевчани со звуците на македонската чалгиска музика заврши 12-тиот по ред фестивал на народна култура ,,Пображење” - Вевчани. Пред многубројната...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани