Исчезнува Преспанското Езеро, екологистите алармираат

Алармантна состојбата во Преспа. Климатските промени, злоупотребата на водата и лошото менаџирање со подземните води придонесуваат за исчезнување на Преспанското Езеро. Со години водостојот опаѓа. Природниот басен се соочува со...

Околу 60% од децата во охридско-струшкиот регион со деформитети на р’бетот

Околу 60 % од децата во охридско-струшкиот регион имаат некакви деформитети на рбетниот столб. Дополнително голем дел од младите денес се соочуваат и со обезност. Главна причина е недоволна физичка...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани