Течат активностите од четвртиот Балкански поетски камп “Ванчо Николески”

Охрид, 25 август - Од попладнево, со присуство, на одделни манифестации на Мегународниот семинар за македонски јазик и литература, при УКУМ, како и на поетскиот фестивал ”Струшките вечери на поезијата”,...

Голем број измами за наводни сообраќајни незгоди

Голем број измами за наводни сообраќајни незгоди. Секторот за внатрешни работи Охрид апелира до граѓаните да бидат претпазливи во комуникацијата со непознати лица и да не наседнуваат на измами и...

Странците се жалат на патиштата во земјава

Најголемиот број забелешки на странските туристи, кои летово престојуваат во охридско-струшкиот регион се однесуваат на патната инфраструктура. Патиштата кон двата турстички центри со години се во изградба, раскопани и небезбедни....

Промоција на книгите „Охридски раскажувачи“ и „Книга за светите браќа Кирил и Методиј“

Како дел од програмата на 55. Летна школа на Меѓународниот семинар за Македонски јазик, литература и култура при универзитетот „Свети Кирил и Методиј“, во Конгресниот центар се одржа промоција на...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани