Прво издание на ,,Охрид ТрчаТ Акватлон”

Се одржа првата спортска манифестација „Охрид трчаТ Акватлон“. Денес, ги доделив медалите за најуспешните поединечно во категории, кои имаа најбрзо време во целокупното завршување на рутата, информира градоначалникот Пецаков. На...

За Марко нема невозможно, ги оствари сите десет подвизи

Шестнаесетгодишниот, Марко Пејчиновски од Охрид е пливачки херој, кој испиша уште еден историски усех. Утрово, по речиси 22 часа пливање успеа да мине неверојатни 64 километри во Охридското езеро пливајќи...

Меморијален боксерски турнир во Охрид

Синоќа започна првиот Меморијален боксерски турнир „Алексо Огненовски“. Турнирот се одржува улица „Кеј Македонија“ каде беше поставен специјален ринг. За мене лично претставува големо задоволство отворањето на турнирот кој е...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани