Се одржа манифестацијата,, Минатото е богатство на еден народ “

Со поддршка на Општина Охрид, а во организација на Здружението за промоција на хуманитарни, културни, образовни и еколошки вредности „Синан Челеби“ Охрид, попладнево на плоштадот кај "Чинарот" се одржа манифестацијата...

Комеморација по повод смртта на Благоја Силјаноски

Во организација на Општина Охрид и новинарите на Охрид, во големата сала денес се одржа комеморација по повод смртта на Благоја Силјаноски. За Благоја зборуваа Градоначалникот на Општина Охрид, Кирил...

Осумдесетина македонисти, слависти и балканисти на 49. Меѓународна научна конференција во Охрид

Осумдесетина македонисти, слависти и балканисти од над 20 институции од земјата и од странство ќе учествуваат на 49. Меѓународна научна конференција на Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура...

ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“ домаќин на третиот состанок на проектот за дигитално училиште

Изминативе два дена ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“ од Охрид беше домаќин на третиот работен состанок за имплементација на проектот за дигитално училиште DigitalVet кој се спроведува во рамките на Еразмус+...

Општина Охрид покровител на турнирот во фудбал за деца

Денес во просториите на Општина Охрид се одржа координативен состанок поврзан со Фудбалскиот турнир за деца. Турнирот ќе се одржи на први и втори октомври, а учество ќе земат деца...

Книгата на Поп Атанасов сведок на разграбените ракописи од земјава

Македонското книжено наследство, разграбено од црковните библиотеки низ вековите, кое денес се чува во туѓи земји, објавено во два тома на книгата „Словенски ракописи од Македонија во странски ракописни збирки...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани