Вонредна крводарителска акција во Охрид

За да се задоволат потребите од крв и крвни продукти за пациентите во здравствените установи во Охрид, Црвен крст Охрид организира вонредна крводарителска акција. Крводарителската акција ќе се реализира на...

Се одбележа денот на формирањето на Шестата македонска Народноослободителна бригада

Сојузот на борците на Народноослободителната и антифашистичката војна на Македонија на општина Струга, на 6 септември 2022 година, со свечана седница и полагање свежо цвеќе на споменикот од НОБ, беше...

Жители на Долно Лакочереј со поплаки до ЕВН

Жители на Долно Лакочереј со низа поплаки од ЕВН. Поради дефект претрпеле штети и бараат отштета. Нивното соопштение до медиумите го пренесуваме во целост. На 02.09.2022 год. во раните утрински...

Богат празничен викенд во Охрид

Охрид  со  низа настани овој празничен викенд ја продолжува туристичката сезона. Покрај тоа што во сабота ќе се одржи Охридскиот пливачки маратон, од четврток  се организира  првиот вино фествал во градот. Предвидени се повеќе...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани