Голем инетерс за посета на охридските музеи

Голем интересот за посета на градските Музеи во Охрид. По повод Денот на независноста вратите на музејските објекти денес беа отворени и бесплатни за посетителите. Охриѓани, домашни и странски гости...

Градоначалникот Пецаков го честита Денот на независноста

Градоначалникот на Охрид, Кирил Пецаков го честита Денот на независноста. Изминаа 31 година, кога сонот на многу генерации Македонци стана реалност, а нашата Татковина, Република Македонија ја прогласи својата независнот.Во...

Староградската охридска песна седум децении чувар на идентитетот

Седум децении низ охридските сокаци одекнуваат звуците на староградската песна од познатиот ансамбл “Билјана”. Легендарните “Билјана платно белеше”, мелодиите за убавиците Деспина, Фросина, Антица и уште безброј други песни истргани...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани