Пронајдено починато лице кај месноста ,,Краста”

Пронајдено починато лице во атарот на Лескоец. На 11.09.2022 година во 13 часот во СВР Охрид, пријавено е пронајдено починато лице во месноста „Краста“, атар на охридското село Лескоец. Од...

Се поставува фекална канализација на улица ,,Рашанец”

Екипи на ЈП „Нискоградба“ изминатиов период изведуваат градежни активности за поставување на фекална канализација на улица „Рашанец“ во село Лескоец. Должината на линијата изнесува 206 метри, а се поставуват цевки...

Акција за чистење на магистралниот пат до Свети Наум

ЈП Охридски Комуналец започна акција за чистење на магистралниот пат до Свети Наум. Со цел да се обрати внимание на пошироката јавност за односот на поединци кон животната средина и...

Се скрши гранка од Чинарот во Кошишта

Се скрши голема гранка од стариот Чинар во населбата Кошишта, што предизвика оштетување на дрвото кое се наоѓа во близина на станбена зграда. Екипи на јавното комунално претпријатие „Охридски комуналец”...

Хидробиолошки Завод и ЕКОМЕНЛОГ учествуваа во креирањето на нови наставни предмети за високообразовни институции

Во рамките на програмата ERASMUS+ CBHE 2020 година, Здружението за екологија ЕКОМЕНЛОГ Охрид од Охрид во соработка со Јавната научна установа Хидробиолошки завод од Охрид и останатите партнери спроведува проект...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани