Во петок 34 то издание на Охридски староградски средби

Во петок (16 септември) ќе се одржат 34 те Охридски староградски средби. Охридски староградски средби е фестивал во организација на Националната установа Центар за култура “Григор Прличев”- Охрид што ги...

Академик Ѓорѓи Поп Атанасов: Не можеш да преговараш за својата историја и јазик

Никој не смее и не може да преговара за идентитетот и за македонскиот јазик. Треба да ја зајакнеме националната свест. Ако имаме свесни Македонци, цврсти и непоколебливи, тогаш ќе ја...

NEUEYT иницијативи за младинско учество во демократските процеси преку дигитални алатки

NEUEYT проектот (Нова рамка за демократско учество и ангажман на недоволно застапени млади од Европа) има за цел да го поттикне и активира младите во демократско учество, со посебен фокус...

Реакција на Сојузот на средношколци поради недостигот на учебници

На големо разочарување на Сојузот, на почетокот на учебната 2022-23 година, средношколците беа пречекани од добро познатиот проблем со недостаток на учебници, реагира Сојузот на средношколци. Овој проблем е исклучително...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани