Кремљ во расцеп на сопствената пропаганда и сѐ погласните критики за реалната загубена иницијатива во Украина

Последиците од најновиот развој во Украина за Кремљ сè уште е нејасни, но, експертите велат дека ако украинската контраофанзива продолжи со слично темпо, на Путин ќе му биде сè потешко...

Заврши 16 та седница на советот на општина Охрид

Завеши шеснаесеттата седница на Советот  на Општина Охрид . Советниците дадоа „зелено светло“ за 42-те точки на дневен ред,а се однесуваа на работата и  функционирањето на ЈОУДГ „Јасна Ристеска“ како...

Општина Охрид со висока оценка за финансиско работење

Денеска во Охрид, се одржа Форум на градоначалници организиран од УСАИД Македонија, на кој беа презентирани резултатите од алатката за само-оценка. На форумот учествуваше и градоначаникот Кирил Пецаков, кој ги...

Доцни изградбата на патиштата во Југозападниот регион во земјава

Доцни изградбата на патиштата во Југозападниот регион во земјава. Се уште не е пуштен во употреба делот од автопатот Охрид- Кичево, трасата Требеништа - Подмолје, која требаше да биде готова...

Викендов ќе се одржат Струшките книжевни средби

Претстојниов викенд, во Струга, ќе се одржат „СТРУШКИ КНИЖЕВНИ СРЕДБИ“ – 2022, една од најстарите во земјата и најпознати книжевни манифестациии од мегународен карактер. Манифестацијата започнува, во петок, 16 септември,...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани