Пецаков најави поддршка на пица мајсторот Дејан Трајанов Чеде

Општина Охрид со поддршка на пица мајсторот Дејан Трајанов Чеде. На мое големо задоволство денес остварив средба со Дејан Трајанов – Чеде ( Dejan Trajanov-Cede ) , кој на „Гастро...

Соработка меѓу јавните и приватните образовни институции клучна за модерно образование

Градоначалникот на општина Охрид, Кирил Пецаков оствари работна средба со Ангел Јанев од Образовниот центар „ПИСИ„ од Охрид на која се разговараше за аспектите и можностите за идна тесна соработка...

Се санира детското игралиште во Лескајца

Екипи на Јавното претпријатие "Градски пазар" изведуваат активности за санација и реконструкција на детското игралиште во рамки на ООУ "Братство единство" Лескајца. Предвидено е да се изврши промена на оградата,...

Нема професионално пливање, затворените базени со години во изградба

Стагнираат водените спортови во двата градови на брегот на Охридското езеро. Во Охрид и Струга нема пливање, ниту ватерполо затоа што затворените пливачки базени се ветуваат со децении, се градат...

Продолжува реконструкцијата на улица „Македонски просветители“

Градежните активности на улицата „Македонски Просветители“ кои беа ставени во мирување, продолжуваат. За време на градежните активности на потегот ќе важи времен сообраќаен режим. Улицата „Македонски Просветители“ се затвора за...

Ќе се реконструира улицата до спортско – образовниот комплекс во Вевчани

Ќе се реконструира пристапната улица до спортско - образовниот комплекс во Вевчани. За таа намена обезбедени се 2 150 782‬,00 денари. Во текот на 2022 година подготвени се десеттина предлог...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани