Завршија Струшките книжевни средби

Во Струга заврши мегународната книжевна манифестација „СТРУШКИ КНИЖЕВНИ СРЕДБИ“ – 2022, една од најстарите во земјата, која, покрај во градот на поезијата, одделни содржини, реализираше и во Вевчани. Во црквата...

Слаб интерес за осигурување од елементарни непогоди

Слаб интерес за осигурување од елементарни непогоди во земјава. Климатските промени, поплави, пожари, земјотреси и невремиња покажаа дека има потреба од ваков тип на осигурување.Иако земјава во последните неколку години...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани