Петкратно повисоки сметки за струја во Специјалната болница за нефрологија Струга

Енергетската криза ги погоди и јавните здравствени установи. Петкратно се зголемени месечните сметки за електрична енергија во Специјалната болница за нефрологија Струга.Ако лани сметките изнесувале 250 000 денари за еден...

Професори од неколку европски земји во посета на општина Охрид

Основното училиште „Ванчо Николески“ од с. Лескоец деновиве е домаќин на наставници и професори од Турција, Словенија, Италија и Србија кои се дел од ЕРАЗМУС ПЛУС проектот „Стратегии и присуство...

Пецаков оствари средба со градоначалничката на Огоџењец

Градноачалникот Кирил Пецаков денес оствари работна средба со Ана Пиларцук градоначалничка на Огоџењец, Република Полска. На средбата се разговараше за продлабочување на соработката во повеќе области, образование, култура, туризам. Исто...

Јавен повик за субвенционирање на занаетчии во Охрид

Согласно Програмата за поддршка на локалниот економски развој на општина Охрид за 2022 година и Правилникот за користење на финансиски средства од Буџетот на општина Охрид за субвенционирање на регистриранизанаетчии(Категорија...

Општина Охрид активно се вклучи во одбележувањето на Европската недела на спортот

Општина Охрид активно се вклучи во одбележувањето на Европската недела на спортот. Фокусот е даден на обезбедување можности за сите да бидат активни преку спортско – рекреативни активности. Одбележувањето започна...

Најпосетуваниот локалитет, Музејот во Градиште остана без кустос

Најпосетуваниот музеј во земјава, остана без кустос, откако вработениот си дал отказ. Најпосетуван Еко-музеј во Македонија кој и денес беше преполн со туристи.Утрово платена карта за домашни туристи 120 и...

Јавните претпријатија потонати во милионски долгови

Финансиски сметки во “минус“, доспеани а неплатени долгови…Од вкупниот број на 149 jавни претпријатија во целата држава, 109 се jавни комунални претпријатија формирани на локално и на централно ниво, како...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани