Сеќавање на револуционерот и писател Владо Малески

По повод 103-годишнина од раѓањето и 38-та годишнина од смртта на Владо Малески – Тале, (23 септември 1984 год.) револуционер,општественик и писател,на бистата на Малески во Струга се положи свежо...

Македонски научници – дел од тимот што освои прва награда на меѓународна конференција во Англија

За време на водечката меѓународна конференција за паметни технологии и уреди - Ubicomp и ISWC 2022 во Англија, македонски тим на научници и инженери заедно со своите англиски колеги од...

Во Охрид Балкански состанок на пациенти,семејства и експерти за Алпортов синдром

Во Охрид ќе се одржи научен интернационален собир за ретки болести на кој ќе предаваат признати професори од странство и од регионот. Воедно ќе бидат присутни и пациенти и семејства.Во...

Нов ангиограф и подобри услови во Кардиолошки- Охрид

ЈЗУ Специјализирана болница за превенција, лекување и рехабилитација на кардиоваскуларни заболувања - "Свети Стефан" во Охрид добива нов ангиограф од Министерството за здравство, со кој ќе се подобри квалитетот на...

Во Вевчани се одбележа Денот на Европскиот Зелен Појас

Во општина Вевчани, вчера се одбележа Денот на Европскиот Зелен Појас. Во Мултикултурниот Центар во Вевчани се одбележа Денот на Европскиот Зелен Појас, во организација на Македонското Еколошко Друштво, со...

Ескпертите прогнозираат потешка криза од пандемијата во туризмот

Доаѓа уште една тешка зима за хотелско- угостителскиот сектор. Експертите прогнозираат потешка криза за туризмот во однос на пандемијата. Поголемот дел од компаниите нема да може да ги покријат режиските...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани