Повторно оштетен виртуелниот споменик на Прличев

Повторно оштетен виртуелниот споменик на Прличев во Охрид. На 25.09.2022 година во 23.35 часот во СВР Охрид пријавено е оштетување на виртуелниот споменик на Глигор Прличев поставен на улицата „Коста...

Собрани стотици вреќи отпад во акцијата за чистење на патот Охрид Св. Наум

Заврши акцијата за чистење на магистрален пат Охрид-Св.Наум.Само од дивите кампери собрани стотина вреќи отпад. Денеска екипите на Ј.П.„Охридски Комуналец” завршија со акцијата која изминативе 15 дена ја спроведоа за...

Во Охрид се одржа Саем на социјални претпријатија

Вчера во Охрид, се одржа Саем на социјални претпријатија, каде учество зедоа социјални претпријатија од југозападниот регион на Македонија. Во име на Општина Охрид пристуните ги поздрави советникот Перчо Божиновски,...

Учесниците на 13тата Школа за млади лидери во посета на општина Охрид

Учесниците на 13тата Школа за млади лидери која е во организација на поранешниот претседател на Република Македонија, Ѓорѓе Иванов, денес, беа во посета на Општина Охрид. Градоначалникот Кирил Пецаков, како...

Нова фекална канализација на улица „Дејан Војвода“

Се поставува нова фекална канализација на улица „Дејан Војвода“ во Охрид. Екипи на Јавното претпријатие „Нискоградба" реализираат активности за изведба на нова фекална канализација на дел од улица „Дејан Војвода".Со...

Здружението „Мацково“ од Охрид добитник на меѓународна награда

Охридското Здружение за литература и култура “Мацково”, преку неговиот претседател, Веле Митаноски е годинешен добитник на Мегународната награда ''Korkira Melaina'', која се доделува на асоцијации и поединци кои со својата...

Филмот „Глас“ на кино репертоарот во Охрид

Филмот „ГЛАС“ на режисерот Огњен Свиличиќ на кино репертоарот во Центарот за култура „Григор Прличев“ во Охрид. Филмот ќе се прикажува во деновите 28 и 29 септември 2022 година со...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани