Запленети над 90 килограми охридска пастрмка, приведено лице од Албанија

Денеска (01.10.2022) по преземени мерки и активности од страна на полициски службеници од Полициската станица за граничен надзор Франгово, на магистралниот пат Ќафасан-Струга, кај место викано Шумска колиба, приведен е...

Успешен турнир ,,Охридски фудбалски надежи”

Успешен турнир ,,Охридски фудбалски надежи ". На мое огромно задоволство, како покровител, го прогласив почетокот на Првото издание на фудбалскиот младински турнир „Охридски фудбалски надежи“ - 2022 г. на големиот...

Училиштата и јавните здравствени установи ќе бидат обезбедени со електрична енергија

„Основните и средните училишта на територијата на цела држава, ќе бидат на регулиран пазар, без разлика што обврската за обезбедување на образовниот процес е на општините. Ова значи дека создаваме...

Ќе се реконструира Специјалната болница за нефрологија во Струга

Ќе се реконструрира Специјалната болница за нефрологија во Струга. Објектот е изграден во 1984 , а изминативе 4 децении немало поголеми градежни зафати, реконструиран е само покривот. Прв пат ќе...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани