Со свечена академија се одбележа 11 Октомври

Во присуство на голем број граѓани, продолжувачи на слободарските традиции, пратеници и советници, денес со свечена академија и културно-уметничка програма се одбележаа 81 година, од почетокот на антифашистичката и национално...

Струшките текстилци изработија модни креации од стара неупотреблива облека

Струшките текстилци изработија модни креации од стара неупотреблива облека Учениците од текстилниот смер на струшкото „Нико Нестор“ изработуваат модни креации од стара облека. Стари неупотребливи парчиња текстил, хартија и предмети...

За да се заштеди струја ќе се разгледува можноста за продолжување на летното сметање на времето

За да се заштеди потрошувачка на струја ќе се разгледа можноста за продолжување на летното сметање на времето во земјава. Министерството за економија доби задолжение од Владата да ги разгледа...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани