Фејсбук објава манипулира дека Украина е „топовско месо“ во војната со Русија

САД и западните сојузници во многу наврати покажале дека одлуките за иднината на Украина се во рацете на Украина и нејзините институции. Уште повеќе, многупати е повторена изреката „ништо за...

Лекар без факултетска диплома лекувал пациенти во Вевчани

Лекар без диплома од завршен медицински факултет, цели шест години работел во Итната медицинска помош при Здравствениот дом во Вевчани и ги лекувал пациентите. Како што дознаваме од извори на...

Се реконструира старото градско јадро во Струга, реакции дека се нарушува автентичноста

Се реконструира старото градско јадро во Струга. Должината на петте улици што се предмет на санација е скоро 600 метри, со околу 3.600 метри квадратни. Со овој зафат значајно ќе...

Свежо цвеќе пред спомен обележјата на револуционерите

Делегација на Општина Охрид, положи свежо цвеќе пред спомен обележјата на револуционерите во градскиот парк, по повод 23 октомври- Денот на македонската револуционерна борба. Пред спомен обележјата на великаните се...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани