Пецаков и Мицковски на увид на градежните работи низ општина Охрид

Градоначалникот Пецаков и лидерот на ВМРО ДПМНЕ Христијан Мицковски денес извршија обиколка на дел од градежните активности кои се одвиваат на територија на Општина Охрид. Во моментов се работи на...

Почнува зимското сметање на времето

Вечерва започнувa зимското сметање на времето. Во три часот по полноќ стрелките на часовникот ќе се поместат еден час наназад. Зимското сметање на времето почнува секој последен викенд во октомври...

Во Вевчани поставени беспланти точки за безжичен пристап

Следејќи го трендот на модерното време и потребите што со себе ги носи, Општина Вевчани нуди достапност на интернет конекција на граѓаните кои тоа им е потребно. Во Вевчани се...

Документарниот филм „Охридските хотели и хотел Радич“ на Паункоски добитник на првата награда на фестивалот Манаки

Документарниот филм „Охридските хотели и хотел Радич“ од Љупчо Паункоски е добитник на Првата награда и Гран при награда на Филмскиот фестивал Манаки. Наградениот филм е во категоријата краток документарен...

Јавен повик за член во локалниот младински совет на општина Охрид

Јавен повик за член во локалниот младински совет на општина Охрид. За остварување на јавните потреби и јавниот интерес на младите луѓе на територијата на општина Охрид, согласно Законот за...

Не се спроведува одлуката на советниците за решавање на проблемот со уличните кучиња во Струга

Нема решение на проблемот со бездомните кучиња во Струга. Струшките советници едногласно изгласаа одлука за формирање на адхок тело за итно решавање на проблемот со уличните кучиња.Иницијативата предвидува заловување, стерилизација...

И Струга дел од кампањата ,,Подај рака и промени живот! Стани згрижувач!”

Во Општина Струга , се одржа настанот кој е дел од Националната кампања ,,Подај рака и промени живот! Стани згрижувач!" која е наменета да го промовира згрижувањето во семејство, а...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани