Вевчани се закити со сертификат Топ 100 Приказни за Зелени Дестинации

Денес во Мултикултурниот Центар во Вевчани се одржа втората информативна средба за проектот VEVCANI GREEN.На средбата на градоначалникот Спасе Кочоски официјално му беше доделен сертификатот Top 100 StoriesVevcani Green” е...

Пецаков оствари средба со претставници од универзитетот „Лунд“ од Шведска

Градоначалникот Кирил Пецаков, денеска во Охрид оствари работна средба со главните раководители на Програмата CIPSS 2022-2023- Ко-дизајн за одржливи, еластични и инклузивни јавни простори и услуги од универзитетот „Лунд“ од...

Ставено во употреба северното фудбалско игралиште во СРЦ „Билјанини извори“

ЈП „Билјанини Извори“ со поддршка на Општина Охрид продолжува со планираните активности во насока на подобрување на условите на спортската инфраструктура со која стопанисува. Денес во присуство на градоначалникот Кирил...

Зголемен појасот со трска на Охридското езеро

Во периодoт од 15.09.2022 до 17.10.2022 година, Здружението за заштита и одржлив развој на животната средина – Регионален зелен центар Охрид спроведе теренска документација, лоцирање и евиденција на појасите на...

Не е точно дека министерката Петровска прави список за мобилизација на војници во Украина

Вистиономер праша во Министерството за одбрана  дали е точно дека министерката Петровска подготвува список за мобилизација на војници во Украина, како што тврди постот,  оттаму ги демантираа ваквите информации. „Неточно...

Живка Ангелоска – советник со најмногу излагања, зад неа Перчо Божиноски

Здружението за мултикултурна интеграција "Инклузија" од Охрид, го спроведува истражување за првата година од функционирањето на советот преку анализата за работата на советниците преку проектот "Мојот советник под лупа", со...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани