Пецаков: Ја отворивме локалната да биде достапна за граѓаните

Во рамки на настанот „Саемот на промените што носат иднина“, денес Пецаков даде отчет за сработеното. Вели ги презентирал промените кои локалната власт на чело со него ги донесе во...

Газпром извезува помалку, заработува повеќе, но тоа не може да трае

Извозот на рускиот гас бележи значителен пад во Европа и таквиот пад само ќе се зголеми уште повеќе идната година како резултат на онеспособувањето на Северен тек 1 и 2,...

Повеќенаменското игралиште во Велгошти го добива својот лик

Повеќенаменското игралиште во Велгошти веќе го добива својот лик. Денес се постави подлогата на игралиштето. Во наредниот период продолжуваат завршните активности, информира градоначалникот Пецаков.

Семејното насилство во струшко се премолчува

Семејното насилство во струшко се премолчува. Во регион со над шеесеттина илјади жители просечно годишно има само по десетина пријави на семејно насилство.Жртвите молчат, а причина за тоа според социолозите...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани