Ученикот Кристијан Нестороски освои втора награда на 55. Детски Рацинови Средби

Втора награда на 55. Детски Рацинови Средби, во Велес, освои ученикот Кристијан Нестороски, прва година во ДСУ РЦСОО „Ванчо Питошески“, под менторство на проф. м-р Перчо Божиновски, професор по Македонски...

Две лица повредени во сообраќајка на патот Охрид – Ресен

Повредени две лица во сообраќајка на патот Охрид - Ресен. Сообраќајката се случи рано утринава. Противпожарната единица од Охрид интервенираше во раните утрински часови при излетано возило на магистралниот пат...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани