Се чистат коритата на реките за заштита од поплави

ЈП Охридски Комуналец го чистеше коритото на реката Сушица и суводолицата во село Велгошти. Денес нашите екипи спроведоа активности за чистење на речното корито на р.Сушица по нејзиното течение до...

Објавени конкурсите за Светиклиментова награда и повелби

По повод 8-ми Декември – „Св. Климент Охридски“-градоначалникот на Општина Охрид распишува Конкурс за доделување на општинската награда – Патрон на градот “Св.Климент Охридски” за 2022 година. Наградата се доделува...

Пецаков оствари средба со американската амбасадорка

Протоколарна средба, денеска, остварија градоначалникот Кирил Пецаков и новата американска амбасадoрка во Македонија, Н.Е. Ангела Агелер. На средбата се зборуваше за предизвиците со кои се соочува Охрид, како и за...

Одобрени 20 барања за фотоволтаици во Охрид, сите за компании само едно за индивидуална куќа

Одобрени 20 барања за поставување фотоволтаици во Охрид, а нови десет се во фаза на одобрување. Енергетската криза и поедноставените процедури го зголемија интересот за обновливи извори на енергија.Најголем интерес...

До крајот на годинава ќе бидат вратени украдените икони запленети во Тирана

После девет години конечно украдените икони од струшко, пронајдени во Албанија се враќаат во земјава.20 тина вредни икони однесени од црквите во селата Радожда, Буринец и Селце албанската полиција во...

Повеќе награди за охридските гимназијалци на 44-тата Школа ,,Млади физичари“

На Природно-математичкиот факултет во Скопје се одржа натпревар во експерименти, демонстрации, модели и симулации, во склоп на 44-тата Школа ,,Млади физичари“. На овој настан учениците од охридската гимназија освоија неколку...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани