Ковачевски во посета на фабрики во охридско струшкиот регион

Во услови на најголема светска економска и енергетска криза владата обезбедува поддршка за компаниите особено за прехрамбената индустрија. Со пакетот антикризни мерки се помага бизнис секторот и одржувањето на ликвидноста,...

Дури 42,5 проценти од учениците сметаат дека има насилство во училиште, а само една четвртина пријавуваат

Дури 42,5 проценти од учениците сметаат дека има насилство во нивното училиште, а само една четвртина го пријавуваат. Како најчести причини за насилство меѓу врсниците во училиштата се докажување на...

Отворена изложбата ЧЕНТО – БИОГРАФИЈА НИЗ ФОТОГРАФИЈА

Во Спомен куќата на Христо Узунов во Охрид официјално отворена изложбата „ЧЕНТО – БИОГРАФИЈА НИЗ ФОТОГРАФИЈА“Изложбата содржи 250 хронолошки подредени фотографии, собрани на едно место, со цел, посетителот, растеретен од...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани