Не е точно дека Полјаците гинат за Украина, а таа намерно ја гранатирала Полска

Информации дека Полска наводно се подготвува да се вклучи во воениот конфликт во Украина имаше и во мај годинава, но проверките на Euronews и други независни проверувачи на факти покажаа...

Трето оштетување на бугарскиот клуб во Охрид, овој пат со оружје

Трето оштетување на бугарскиот клуб во Охрид, овој пат со оружје Вечерва во 19.12 часот во СВР Охрид пријавено е оштетување на стакло на канцеларијата на здружението Цар Борис Трети...

Ученици и наставници од ОЕМУЦ „Св. наум Охридски“ даруваа крв

Денес во просториите на ОЕМУЦ ,,Св. Наум Охридски" - Охрид беше спроведена крводарителска акција во соработка со Службата за трансфузиона медицина-Охрид и Црвен крст Охрид. За оваа крводарителската акција беа...

Европскиот парламент ја предлага Русија за државен спонзор на тероризмот

Со резолуцијата на Европскиот парламент, се предлага Русија да стане првата држава на теористичката листа на ЕУ.  На оваа листа се лица, групи и ентитети вклучени во терористички акти и рестриктивни...

Ќе се асфалтираат неколку улици во Долно Лакочереј

Во тек се подготвителни активности за асфалтирање на неколку улици во село Долно Лакочереј. Според планот предвидено е асфалтирање на вкупна површина од 1300 м2, информираат од општина Охрид.

Уредени тоалетите во ООУ ,,Кочо Рацин” Долно Лакочереј

Завршија работните активности за реконструкција на тоалетите во подрачниот училишен објект на ООУ „Кочо Рацин“ во село Долно Лакочереј. Извршена е нивелација на подовите во тоалетите, поставени се нови подни...

Ќе се реконструира игралиштето во Долно Коњско

Започнаа активностите за целосна реконструкција на повеќенаменското игралиште во Долно Коњско. Согласно проектот предвидено е да се изврши целосна замена на заштитната ограда и да се изврши санација на спортските...

Реконструиран научно природниот музеј „Д-р Никола Незлобински“ во Струга

Реновиран научно природниот музеј „Д-р Никола Незлобински“ во Струга. Пременета е комплетно целата дограма и покривот, средена е и фасадата. Во рамките на проектот поддржан од министерството за култура градежни...

Комуналец и учениците од ОЕМУЦ Св. Наум Охридски садеа садници

ЈП Охридски Комуналец во заедничка акција со ОЕМУЦ Св.Наум Охридски. Денес реализиравме заедничка акција со ОЕМУЦ Св.Наум Охридски засадувајќи зимзелени декоративни садници и цветен расад од сопствено производство во училишниот...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани